Groningse woning in Italië voor onderzoek naar aardbevingen

Op een Italiaanse trilplaat Van 22 februari tot 11 maart verbleven de metselaars van Ronda metselwerken in de Italiaanse stad Pavia. Daar bouwden ze een Groningse woning op een trilplaat in opdracht van de NAM. De NAM onderzoekt al geruime tijd de gevolgen van de aardbevingen in de provincie Groningen. De vele gasboringen in het Groningerland veroorzaken geïnduceerde aardbevingen, die in de afgelopen jaren veel schade hebben veroorzaakt aan woningen en gebouwen.   Ronda Metselwerken bouwde in het European Centre…

Lees meer

Doorgestreken metselwerk 51 woningen Harener Holt, Haren

In Harener Holt worden in totaal ongeveer 350 woningen gebouwd. Van sfeervolle eengezinswoningen in groene hofjes tot (half)vrijstaande woningen: op de flanken van de Hondsrug ontstaat een compleet nieuwe, moderne en sfeervolle woonwijk. In deelgebied 6, dat gelegen is tussen de spoorlijn Groningen – Zwolle en de Oosterweg in Haren, heeft Ronda Metselwerken onlangs 51 woningen voorzien van metsel- en pointerwerk. Daarbij gaat het om de woningtypes Robijn, Smaragd en Topaas, die door Geveke Bouw en Ontwikkeling zijn gerealiseerd. Halfsteensverband…

Tags:

Lees meer

Doorgestreken metselwerk 16 woningen Delfzijl

Voor aannemer Geveke uit Eelde heeft Ronda metselwerken voor 16 nieuwbouw woningen in Delfzijl het doorgestreken metselwerk verzorgd. Dit metselwerk is voorzien van doorgestreken voegwerk. Dat houdt in dat de voeg met dezelfde metselspecie wordt aangebracht als voor het metselwerk zelf en we, in vaktermen, 'vol en zat metselen'. Als de metselspecie voldoende is aangetrokken, werken we de specie af.                      

Tags:

Lees meer

Gepointerd metselwerk 35 woningen Bedum

Voor 35 woningen in Bedum heeft Ronda metselwerken het metselwerk verzorgd. De opdrachtgever van het project is Wierden en Borgen; de aannemer is Bouwmaatschappij Vuurboom uit Valthermond. Het metselwerk bij deze nieuwbouwwoningen is gepointerd met een zogeheten voegpen. Gepointerd metselwerk betekent het tegelijk uitkrabben en doorstrijken van de voeg, waardoor een verdiepte voeg wordt gecreëerd, maar eveneens een mooie, vlakke, afgestreken mortel. Zo ontstaat er een soort schaduweffect, dat nieuwbouwhuizen een jaren dertig look geeft.    

Tags:

Lees meer

Gevelrenovatie woning bedum

Deze woning in Bedum was beschadigd door toedoen van diverse aarbevingen in de provincie Groningen. In opdracht van de bewoners heeft Ronda Metselwerken de gevel van de woning gerenoveerd en het gesneden voegwerk hersteld: een voegsoort die vaak voorkomt bij oudere gebouwen en woningen. Door de herstelwerkzaamheden ziet de woning er weer netjes uit.

Tags:

Lees meer

Gesneden voegwerk boerderijgevel Exloo

In Exloo mocht Ronda Metselwerken het metsel- en voegwerk van een oude boerderijgevel repareren en herstellen. Het ging hierbij om gesneden voegwerk: een soort voeg dat vaak is terug te vinden bij oude woningen en boerderijen. De aannemer van het project was Bouwmaatschappij Vuurboom uit Valthermond.  

Tags:

Lees meer

Impregneren en voegwerk vervangen in Zandeweer

Om je woning te beschermen tegen regen, wind, kou en vocht, kun je de muren van je woning laten impregneren. Een techniek waar bij de muren behandeld worden met een speciaal impregneermiddel dat ervoor zorgt dat de muren van je woning beschermd zijn tegen vocht, schimmels en zure regen. In Uithuizen heeft Ronda Metselwerken de gevels van een woning geimpregneerd en het voegwerk vervangen. De aannemer van het project was Kammingabouw uit Uithuizen.

Tags:

Lees meer