Hoe vervelend het ook is: in de provincie Groningen krijgen veel huiseigenaren te maken met de gevolgen van de gaswinning door de Nederlandse Aardolie Maatschappij, de NAM. Door de gaswinning ontstaan zogeheten geïnduceerde aardbevingen: breuken in de zandsteenlagen, die opgewekt worden door de gasboringen. In de afgelopen jaren is er, als gevolg van de bevingen, aan veel huizen lichte tot zeer zware schade ontstaan. Daarbij kan het gaan om scheuren, verzakkingen of afgebrokkelde delen van de woning.

Ronda metselwerken, jouw partner voor herstelwerkzaamheden

Ronda Metselwerken, sinds 2009 gevestigd in Winsum, is jouw partner in het herstellen van de schade die is ontstaan door deze aardbevingen. Voegwerk, metselwerk, stucwerk, schilder- en tegelwerk: Ronda Metselwerken biedt het complete pakket van aardbevingsschade herstel aan, zodat jij als huiseigenaar volledig wordt ontzorgt. Door samen te werken met vaste partners zorgen wij er gezamenlijk voor dat beschadigde huizen weer leefbaar worden.

Onderzoek naar gevolgen aardbevingen

Ronda werkt daarnaast ook samen met de NAM, die onderzoek doet naar de gevolgen van aardbevingen. In het voorjaar van 2016 hebben we een typisch Groningse woning gebouwd op een trilplaat in de Italiaanse stad Pavia. Hiermee doet de NAM onderzoek naar wat er met huizen en gebouwen gebeurt op het moment dat er een aardbeving plaatsvindt. Deze kennis wordt vervolgens ingezet om tienduizenden panden in het Groningse aardbevingsgebied bouwkundig te versterken. Lees meer over het project.

Procedure aardbevingsschade herstel

Om recht te hebben op een aardbevingsschade herstel vergoeding van de NAM, moet er altijd eerst een schaderapport worden gemaakt door een medewerker van de NAM zelf. Wanneer de schade is vastgelegd in een rapport, mag je zelf weten door wie je de schade laat herstellen. Schakel je Ronda Metselwerken in voor het herstellen van de aardbevingsschade aan je woning, dan komen wij altijd eerst langs om het werk op te nemen, waarna we een passende offerte schrijven – eventueel in combinatie met stuc- en schilderwerk.

Wil je weten hoe wij jou kunnen ontzorgen van de schade aan je woning? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

← Terug naar het dienstenoverzicht