Aan de orde van de dag

Afgelopen donderdag 29 en vrijdag 30 oktober vonden er in slechts één etmaal maar liefst vier aardbevingen plaats in de provincie Groningen. De zwaarste van de vier vond plaats op vrijdagavond bij Meedhuizen met een kracht van 2,3 op de Schaal van Richter. 30 september jl. vond de tot dan toe zwaarst gemeten aardbeving van het jaar plaats, in het Groningse dorp Hellum, met een kracht van 3,1. Na de beving kwamen er bijna 350 schademeldingen binnen bij Centrum Veilig Wonen. De meeste schademeldingen betroffen scheuren in de muren en het pleisterwerk van woningen.

Aardbevingsschade Groningen

Huiseigenaren in de provincie Groningen krijgen veelvuldig te maken met aardbevingen, als gevolg van de gaswinning door de NAM in de provincie. Kans op (lichte) schade aan gebouwen ontstaat meestal bij aardbevingen die een kracht van ongeveer 2,7 op de schaal van Richter hebben. Als het gaat om aardbevingen met een kracht van 3 op de Schaal van Richter, zoals de beving in Hellum onlangs, dan is er gegarandeerd schade. Als gevolg van de vele bevingen is er in de afgelopen jaren dan ook aan veel Groningse woningen lichte tot zeer zware schade ontstaan. Het gaat daarbij voornamelijk om scheuren, verzakkingen of afgebrokkelde delen van de woning. Niet alleen heel vervelend voor de waarde van de woning, maar ook en des te meer voor het veiligheidsgevoel van de bewoners.

Aardbevingsschadeherstel Ronda metselwerken

Ronda Metselwerken is sinds 2009 gevestigd in Winsum en begrijpt de aardbevingsproblematiek dan ook als geen ander. Als specialist in metsel-, lijm- en voegwerk hebben we al vele gebouwen herstelt in de provincie Groningen. Ronda Metselwerken biedt een compleet pakket voor het herstel van aardbevingsschade. Van voeg- en metselwerk tot stuc-, schilder- en tegelwerk: door samen te werken met diverse partners zijn we in staat om u het complete pakket aan te bieden. Op die manier zorgen we er niet alleen voor dat uw beschadigde woning weer leefbaar wordt, maar maken we er een dusdanig mooi resultaat van, dat u er met een gerust hart weer lekker kunt wonen.

Recht op vergoeding van de NAM

Om recht te hebben op een aardbevingsschade herstelvergoeding, moet er een schaderapport worden gemaakt door een medewerker van de NAM. Als de schade is vastgelegd in een rapport, mag u vervolgens zelf weten door wie u de schade laat herstellen. Kiest u voor Ronda Metselwerken, dan kiest u voor kwaliteit en vakmanschap. Wij streven er altijd naar om uw woning op alle fronten weer veilig en leefbaar te maken.

Heeft u schade aan uw woning en heeft u al een schaderapport laten opmaken door een medewerker van de NAM? Neem dan eens contact met ons op. Wij komen vooraf langs om het werk te bespreken en plannen samen met u een geschikt moment om te beginnen met de herstelwerkzaamheden.

 

 

Aardbevingsschade-Groningen